Ла Лече Лига е за вас, ако:

• Очаквате бебе и искате да знаете повече за това, как да кърмите
• Вече кърмите и искате помощ за някои особени предизвикателства
• Имате нужда от информация за въвеждане на твърдите храни или отбиване
• Искате да срещнете други кърмещи майки и да споделите опит
• Интересувате се да прочетете повече за кърменето, раждането и родителството

Основана през 1956 година от седем жени, които са научили за успешното кърмене, докато са кърмили собствените си бебета, Ла Лече Лига е най-старата и най-голяма организация, чиято единствена цел е да помага на кърмещите майки.

Сега с 6 400 Лидери в над 65 страни, групите на Ла Лече Лига се срещат в общностите по целия свят, за да обменят информация за кърменето и майчин опит.

Ла Лече Лига Лидерите са опитни майки, които са кърмили успешно бебетата си. Но те са освен това и майки – като вас. Имат желание да помогнат на други майки да кърмят успешно своите бебета и са преминали специално обучение, което да им даде възможност да обогатят знанията си и да добавят към собствения си опит – този от хиляди и хиляди други майки. Международната акредитация към La Leche League International гарантира умения и знания, които да дават така нужната приятелска ръка и осигурява информация и подкрепа за кърмене – от майки за майки!

За година около 22 000 български майки се свързват с Ла Лече Лига с въпроси и безпокойства. Съветите по телефона са достъпни на 0888-555-385, заедно с достъп до обширна библиотека с литература за кърменето. Посетете и онлайн консултативен форум с Ла Лече Лига, за да прочетете повече по въпросите за кърмене и захранване на бебето. Можете да намерите голяма българска ЛЛЛ общност и на Фейсбук страницата ни.

Вече две години провеждаме с голям успех онлайн лекции за бъдещи и настоящи родители – уебинари. Бяхме и оставаме пионери в тази област и е голямо удоволствие да получаваме вашата подкрепа за този специален проект, който се върши изцяло на доброволни начала. В тях говорим на различни теми, свързани с кърмене, захранване, отбиване – всичко най-важно, което трябва да знае човек за естественото хранене на бебето. Има и записи от минали уебинари на разположение за гледане. Уебинарите са отличен начин човек да ‘присъства’ виртуално на училище за родители, особено ако е на място, от което няма възможност да посети ЛЛЛ лекция или среща физически. Вижте повече ТУК.

Можете да потърсите ‘Книга за кърменето’. Новият вариант на книгата на Хана Лотроп е редактирана, допълнена и адаптирана от Ла Лече Лига България и за нас е голямо удоволствие и радост да я споделим с вас. В нея освен практическа информация и полезни съвети, ще намерите подкрепа и опита от майка за майка – така, както можете да получите това ценно изживяване и на Ла Лече Лига срещите.

Благодарение на дарения и проекти, издадохме много и различни информационни брошури за кърмене. Сред тях са популярното ‘Кратко ръководство за кърмене’, брошури като ‘Кърмене след цезарово сечение’, ‘Татковците са специални’, ‘Кърменето – най-доброто начало’, ‘Захранване на кърменото бебе’, ‘Съвети за обилна кърма’, ‘Безопасност на съня и кърменото бебе’ и други. Можете да получите някои брошури на Ла Лече Лига срещи и събития.

Ла Лече Лига България организира международни конференции, насочени както към ЛЛЛ Лидери, консултанти и помощници по кърмене, така и към здравни работници и родители. Те са прекрасна възможност за нови знания чрез участие в интересните събития, организирани от Ла Лече Лига – на местна почва. Освен международните конференции, ЛЛЛБГ организира и национални семинари. Отново, те са насочени както към ЛЛЛ Лидери, консултанти и помощници по кърмене, така и към здравни работници и родители. В по-разчупен и неформален формат Ла Лече Лига семинарите са възможност за учене, забавления и нови приятелства.

Когато жена се присъедини към Ла Лече Лига, тя участва в система за помощ от-майка-на-майка, безценно средство за помощ за кърмене и майчинство, подкрепа, знания и вдъхновение.