Ла Лече Лига в Шумен

В Новини

Shumen2На 14 септември в Градската градина в Шумен се проведе „Ден на майчиното и детско здраве“. Целта на събитието, което бе организирано от UNICEF

бе да се популяризира дейността на патронажните сестри от Шумен, които подкрепят бременните жени и родителите с деца от 0 до 3 години, в подготовката за раждането, кърменето, здравословното хранене, основните грижи за новороденото и малкото дете.

На събитието бяха поканени и представители на Ла Лече Лига България, които предоставиха своята подкрепа към патронажните сестри. Така патронажните сестри, майките и техните близки ще могат да получават допълнително помощ, подкрепа и актуална информация за кърменето, захранването и отбиването на своите деца. Ла Лече Лига осигури информационни листи, брошури и помагала за кърмене.

Shumen1Проведоха се много консултации за кърмене, захранване и отбиване с родители от Шумен, Варна, Пловдив, София и други градове. Родителите задаваха своите въпроси и споделяха опита натрупан до този момент. Научиха повече за дейностите на патронажните сестри, за тези, които Ла Лече Лига осъществява в цялата страна, както и конкретни идеи как да си помогнат в ситуациите, в които се намират. Децата се позабавляваха с прекрасни творения от пластилин, рисуваха на асфалт, оцветяваха, играха си със сините балони на UNICEF, които изпълниха цялата градска градина. Размениха се много усмивки, прегръдки и топли моменти в иначе прохладния и ветровит септемврийски ден.