За Ла Лече Лига

В Новини , , , , , , , , , , , , , ,

Би трябвало да се учим да кърмим, докато растем и гледаме нашите сестри, майки и съседки, всички те кърмещи своите бебета. В нашата култура на хранене с шише Ла Лече Лига може да е следващото най-добро нещо след ученето в общността.

На месечните срещи…

• Можете да гледате. На срещите няма да има двама човека с еднакъв родителски стил. Ще видите неща, които могат вършат работа при вас и такива, които няма да работят. Опитайте това, което харесвате, и оставете другото.

• Можете да слушате. Някои жени просто искат да седят и да слушат, когато дойдат. Никой няма да ви притиска да говорите, ако не искате.

• Можете да задавате въпроси. Това нормална пелена на бебе на кърма ли е? Как мога да накарам бебето си да спи? Къде да намеря добър сутиен? Как ще се справя с критиките? Какво да правя с плачещото си бебе?

• Можете да намерите група за игра. Групите за игри са за майките, не за децата, и да намерите група жени, които отглеждат бебетата си по начина, по който и вие, може да направи задачата ви много по-лесна. Някои от приятелствата в групите за игра, които започват като Ла Лече Лига срещи, продължават дълго след като децата са пораснали.

• Можете да намерите други ресурси. Търсите книги? Името на помощник за кърмене в града на снаха ви? Информация за жълтеница или увеличаване на кърмата? Литература за кърмене на корейски? Ла Лече Лига е чудесно място да започнете.

• Можете да говорите с някого. Лидер-консултантите по кърмене на Ла Лече Лига са на разстояние едно телефонно обаждане от вас, когато имате нужда да поговорите.

• Можете да „излезете” с бебето си. Срещите са създадени, като е помислено за бебетата. Те са неофициални, понякога има играчки за децата над годинка или почерпка за всички и никой няма да има против ако кърмите, сменяте пелени, успокоявате неспокойно бебе, закъснеете или си тръгнете по-рано. Приятно е да излезеш извън дома с бебето. Какво по-добро място за посещение от Ла Лече Лига среща?

• Можете да се оплачете. Никоя връзка не е съвършена. Понякога помага да се оплачете пред хора, които са „минали по тоя път”. Можете да го направите на Ла Лече Лига среща. През каквото и да преминавате, някой там ще е преживял нещо подобно.

• Можете да помогнете на някой друг. Когато дойдете на Ла Лече Лига среща, не само се учите от други жени, другите жени имат шанс да се учат от вас.

Вие ставате част от вълна, която е започнала на първата Ла Лече Лига среща през 1956. Тази вълна се е разпостряла по цял свят и все още се чувства във всяка сбирка от майки за майки, което е сърцето на Ла Лече Лига. Станете част от вълната!

Посетете нашата Фейсбук страница: www.facebook.com/lllbg
Национален телефон за помощ за кърмене 0888-555-385