Кое ви привлече към Ла Лече Лига лидерство?

В Обучение към ЛЛЛ , , , , ,

Попитахме Ла Лече Лига лидери и кандидат-лидери: “Кое ви привлече към Ла Лече Лига лидерство?” Вижте по-долу някои от разнообразните причини, които ни казаха те!
Този пост се обновява постоянно и се добавят нови и нови мнения – ще се радваме някой ден да добавим и вашето!

***

За мен беше интересно да се присъединя към международна организация и да видя как функционира на местно ниво, вплитайки международните норми и еталони за качество с местните особености и традиции.
Милена Николова
***

Това, което привлече към ЛЛЛ е, че обучението е наистина индивидуално, с различен подход към конкретния човек – не си затворен в стая; нямаш брой посещения на курс за норматив, нито пък срокове; не правиш сложни логистични операции кой член от семейството къде да наместиш; не се налага да бързаш – четеш когато можеш, а с лидера обсъждаш всичко, което искаш да знаеш. Съответно индивидуалния подход дава възможност на лидера да запълва дупки, ако има, да ошлайфа стила, да прецени кой от какво има нужда.

Качеството и съдържанието на обучението бяха от съществено значение, защото работата на ЛЛЛ лидер-консултанта/помощника е изключително отговорна – на мен разчита майка с малко бебе, която дори и да не се вслуша в думите ми, може да ги ползва за отправна точка за вземане на най-доброто решение за нея! Общуването с лидера от отдела по акредитация беше много приятно за мен. Даде ми възможност наистина да усетя духа на Ла Лече Лига, който обединява различията между географските ширини и култури. Вече лидер, се чувствам част от едно глобално Добро. А и лидера от отдела по акредитация е още едно сито, през което да се докажеш.
Изабел Басмаджиян
***

Бях привлечена от непретенциозната и зареждаща атмосфера на срещите.
Ива Петкова
***

За мен решаващ беше моментът “Когато имах нужда, помогнаха ми други майки, обикновени жени – също като мен, значи и аз бих могла”.
Мария Ангелова
***

Аз се потопих в идеята на Ла Лече Лига благодарение на позната лидерка и на факта, че в моя град няма ЛЛЛ лидер.
Хареса ми също, че обучението е индивидуално и мога сама да избирам кога да се заема с частите на обучението, съобразено с моите ангажименти. Допадна ми и това, че се отделя достатъчно много време, за да се осигури качествено и адекватно натрупване на знания и умения. От страна на организацията – самият факт, че е международна и доказала се с помощта си доброволческа органицизация.
Милена Рачовска
***

Обучението е една чудесна възможност да разширим контактите, освен познанията си. Като част от голяма и международна организация, каквато е ЛЛЛ, ние имаме шанса да общуваме с много и различни хора, което безспорно обогатява. За мен това е важно, защото винаги има какво да научиш от даден човек, особено ако нещо ни свързва, в случая – каузата.
Тоня Колева
***

Несъзнателно започнах да използвам ЛЛЛ изказа в ежедневието си и да постигам лесно неща, които иначе биха ми били отказани или трудно досегаеми.

Възможността от реални, трайни, семейни или несемейни приятелства не само сред обучаващите се за лидери, но и сред майките, които консултираме. Сигурна съм, че и с вас е така. За себе си мога да кажа, че се радвам на няколко сърцати, чудесни и верни запознанства – хора, с които се търсим редовно и с които минахме отвъд темите за кърменето и отглеждането на бебето.
Изабел Басмаджиян
***

Определено ми допадаше това, че Ла Лече Лига е международна организация, че тази организация съществува от десетилетия и че успя да помогне и на мен. Харесваше ми начина, по който лидерът общува с майките и имах нужда от допълнителни познания, за да мога аз самата да помагам на другите.
Ивелина Станева
***

Основно ми допадна това, че ЛЛЛ е международна организация, натрупала достатъчно опит в годините, при различни хора, различни ситуации. Философията се отнася за майчинството, живота с децата, семейството. Кърменето е само началото, поставя връзката с децата, но тази връзка се изграджа всеки ден.
Златина Панделиева
***

Бързо разбрах, че ЛЛЛ е по-гъвкава организация и се съобразява с мен и семейството ми, а не обратното. И, забележете, за ЛЛЛ семейството ми е най-важно. Е, това беше. Убедих се, че това е мястото за мен 🙂
Йоанна Рачовска


Научете повече:

Философия и мисия на Ла Лече Лига
Често задавани въпроси и отговори за кандидатстване за Ла Лече Лига лидерство!
Мислите за Ла Лече Лига лидерство? Изисквания за кандидатстване и други въпроси за лидерството.
Знания и умения, които са включени в обучението за Ла Лече Лига лидер.
Седем причини да станете Ла Лече Лига лидер


За да научите повече и да разгледате различни варианти, които могат да са подходящи за вас, свържете се с лидер-консултант в местната си група. За информация как да намерите група, ако не посещавате някоя, използвайте Местни групи.

Ако няма група там, където сте, можете да се свържете с българския департамент за акредитация на лидер-консултанти по кърмене на ЛЛЛ (LAD), който ще ви насочи към представител на LAD, който може да ви помогне:

Елена Гвоздейкова
Email: e.gvozdeykova@lllbg.org